Adatbázis családfa-kutatáshoz
Felhasználói név:      Jelszó:     
A weboldal indulása (2007.10.13) (2007-10-13)

Tisztelt látogató!

Köszöntöm ezen a weboldalon, ami azért jött létre, hogy azok a személyek is találhassanak felmenőikről írásos – nyomtatásban megjelent - anyagot, akiknek nincs "híres" vagy nemes felmenője.

A családfa kutatás közben akadtam a "Zalai Közlöny" című nagykanizsai napilapra, ami 1862-től egészen 1944-ig jelent meg. Ebben a folyóiratban rendszeresen közöltek anyakönyvi híreket, gyászjelentéseket. Miután a saját családomról sikeresen találtam adatokat (születés, házasság, halálozás), jött az ötlet, hogy ezeket az adatokat mások számára is elérhetővé kellene tenni. Ezen ötletből kiindulva elkezdődött az újságban talált adatok feldolgozása kereshető formában.

A nem túl gyors haladásnak köszönhetően jelenleg 7 évfolyamban megjelent adatok böngészhetőek. Az újságban talált adatok feldolgozása természetesen továbbra is folytatódik, tervbe van véve az egyéb hasonló típusú adatok feldolgozása is. (Ennek jele a szintén kereshető 1906-ban megjelent nagykanizsai címjegyzék)
A már feldolgozásra került adatokról az Adatbázisok menüpont alatt lehet részletes információt kapni.

Az oldalon található adatok teljesen ingyenesen kereshetőek – a részletes adatok megtekintéséhez ingyenes regisztráció szükséges. A weboldal támogatása ellenében az újságokból származó képek is letölthetőek.

Köszönettel: Fáczán László